Φυλάκιση μέχρι 2 έτη και χρηματική ποινή σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο (Ν. 4871/2021)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.  4871/2021 με τίτλο:  “Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 88 αναφέρει:

Άρθρο 88 Υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο – Τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/ 1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη και χρηματική ποινή, και η παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη και χρηματική ποινή.»

Διαβάστε επίσης: Αφαίρεση της γονικής μέριμνας, κατ’ άρ.1532 ΑΚ, και λόγοι αφαίρεσης. Αφαίρεση γονικής μέριμνας από τη μητέρα και ανάθεση αποκλειστικά στον πατέρα.

Μεταβολή τόπου διαμονής ανηλίκου τέκνου. Διαφωνία γονέων αναφορικά με τον τόπο διαμονής του τέκνου. Διαδικασία, προυποθέσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις γονέων.

Ασφαλιστικά μέτρα για τη μετοίκηση της συζύγου από την οικογενειακή στέγη – Εξυβριστική και υποτιμητική συμπεριφορά της συζύγου εις βάρος του συζύγου και χειροδικία.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την υπόθεσή σας, επικοινωνήστε μαζί μας και εξειδικευμένοι δικηγόροι με εμπειρία, θα αναλάβουν να σας παρέχουν τις κατάλληλες νομικές συμβουλές. Δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και την Καβάλα. Δυνατότητα απομακρυσμένου ραντεβού. Παράσταση σε όλη την Ελλάδα.