Η Επίσχεση εργασίας. Οι προυποθέσεις επιβολής της και τα δικαιώματα του εργαζομένου επί καθυστερούμενων μισθών.

Όταν ένας εργοδότης καθυστερεί να καταβάλλει στον εργαζόμενο τους δεδουλευμένους μισθούς του, τότε ο τελευταίος μπορεί να αμυνθεί με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

-Να προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας.

-Να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια ασκώντας αγωγή για τους καθυστερούμενους μισθούς του, καθώς και αποζημίωση για οιαδήποτε άλλη ζημία που υπέστη.

-Να κάνει επίσχεση εργασίας.

Αναλυτικότερα για να ασκήσει νόμιμα το δικαίωμα που έχει στην επίσχεση εργασίας, απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

ι)Να υπάρχει έγκυρη και ενεργή σύμβαση εργασίας.

ιι)Να υπάρχει ληξιπρόθεσμη και απαιτητή αξίωση του εργαζομένου κατά του εργοδότη, σαφής ως προς την οφειλή, που μπορεί να αφορά μη καταβολή ή καθυστέρηση καταβολής αποδοχών, επιδομάτων πχ. Αδείας ακόμη και τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

ιιι)Ο εργαζόμενος να δηλώνει ρητά και με σαφήνεια ότι αρνείται να παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του έως ότου ο εργοδότης εκπληρώσει την οφειλόμενη υποχρέωσή του. Η δήλωση αυτή του εργαζομένου περί άσκησης του δικαιώματος επίσχεσης πρέπει να έχει τη μορφή σαφούς εξώδικης έγγραφης δήλωσης επίσχεσης εργασίας και να περιέλθει σε γνώση του εργοδότη.

ιν)Να μην ασκείται καταχρηστικά, ενάντια δηλαδή στους κανόνες της καλής πίστης, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας. Λόγου χάρη καταχρηστικά ασκείται το ανωτέρω δικαίωμα όταν η οφειλόμενη απαίτηση είναι ασήμαντη ή όταν η επίσχεση εργασίας προκαλεί δυσβάστακτη ζημία στον εργοδότη σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Κατά το χρονικό διάστημα που ο εργαζόμενος βρίσκεται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας, ο εργοδότης θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση υπερημερίας δηλαδή εξακολουθεί να έχει υποχρέωση καταβολής των μηνιαίων αποδοχών προς τον εργαζόμενο, ενώ ο τελευταίος όχι μόνο δεν υποχρεούται να προσφέρει τη εργασία του αλλά δικαιούται και να απασχολείται σε άλλη επιχείρηση προκειμένου να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες. Πάντως σε τέτοια περίπτωση ο εργοδότης δικαιούται να ζητήσει να εκπέσουν από τους καθυστερούμενους μισθούς που οφείλονται κατά την διάρκεια της επίσχεσης τα ποσά τα οποία έλαβε ο εργαζόμενος από την άλλη εργασία, ώστε να καταβάλλει μόνο την πιθανή διαφορά. Εξυπακούεται φυσικά ότι και ο εργαζόμενος πρέπει παρά την απασχόλησή του αλλού, να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος προς εργασία στη διάθεση του εργοδότη, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αρθεί η υπερημερία του. πηγή eea