Την πλήρη αντίθεσή του στην παραγραφή των παραβάσεων του νόμου περί Θήρας δηλώνει το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Όπως αναφέρουν, «παρακολουθούμε για ακόμη μία φορά δημοσιεύματα σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη δικαιολογία της εκκρεμότητας μεγάλου όγκου δικαστικών υποθέσεων, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά την οριζόντια παραγραφή αξιόποινων πράξεων που απειλείται ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος. Σε περίπτωση που προχωρήσει για ακόμη μία φορά τέτοιου είδους ρύθμιση, θα ξαναδούμε να μένουν ατιμώρητοι λαθροθήρες που έχουν διαπράξει παραβάσεις όπως: χρήση παράνομων μέσων για τη Θήρα πτηνών (παγίδες, ηχομιμητικές συσκευές, ομοιώματα, κλπ), κυνήγι χωρίς άδεια θήρας, θήρα τη νύχτα, θανάτωση προστατευόμενων ειδών όπως η αρκούδα, θανάτωση ή σύλληψη στο ύπαιθρο άγριων πουλιών, διατήρηση τους σε αιχμαλωσία ή πώληση και καταστροφή των φωλιών τους, κ.ο.κ.».

Οι θηροφύλακες, με την σημαντική παρέμβασή τους, επισημαίνουν τον διαφαινόμενο κίνδυνο για την άγρια ζωή από τα «μηνύματα» επιβράβευσης των παραβατών και συνεχούς ατιμωρησίας τους που δίνει λαθεμένα η παραγραφή των αδικημάτων. Τονίζοντας ότι «ενώ είναι ακόμη σε εκκρεμότητα η αμνηστία, (χωρίς να δοθεί λύση μέχρι σήμερα) για παρανομίες για την άγρια πανίδα που τιμωρούνταν σε βαθμό πταίσματος (που επέφεραν οι αλλαγές στον Π.Κ. και Κ.Π.Δ.), όπως κυνήγι σε εκτάσεις απαγόρευσης Θήρας ορισμένου χρόνου, παράνομη μεταφορά κυνηγετικών όπλων, κ.ο.κ., μια τέτοια ρύθμιση (παραγραφή πλημμελημάτων) θα επεκτείνει το αίσθημα της ατιμωρησίας και θα προκαλέσει περισσότερο τους νόμιμους κυνηγούς, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τον κόπο θηροφυλάκων και συνακόλουθα των Κυνηγετικών Οργανώσεων που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για το Σώμα της Θηροφυλακής. Αυτά τα εγκλήματα κάποιοι εντελώς αβάσιμα τα χαρακτηρίζουν μικρής απαξίας. Για τους νομοταγείς κυνηγούς και για όσους γνωρίζουν, είναι σοβαρά εγκλήματα κατά της άγριας ζωής που πολλές φορές έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους πληθυσμούς των θηραμάτων και το περιβάλλον.»

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής εδώ .